Joshua en Sophie op reis

Dag 14 Yangshuo

Het was vanmorgen vingers gekruist en door de gordijnen kijken wat het weer was. Het was helaas niet veel anders dan gisteren. Het regende! Vanmorgen stond een fietstocht gepland, tussen de rijstvelden. Je begrijpt dat dit absoluut geen optie was. Het regende ook niet zachtjes, nee het was echt zo een zomerbui, alleen dat al een dag lang.

Jochen had wat anders geregeld. We werden met mini busjes naar een plek gebracht en daar stonden 8 tuk tuks klaar om ons rond te rijden door de rijstvelden. Dat maakte de rit een stuk aangenamer, als was het bij de verschillende stops nog steeds nodig om een poncho aan te trekken. Het was een prachtig gezicht om die landbouw te zien tegen het karststeen achtergrond decor. Het opvallende is dat de boeren hier heel veel verschillende dingen verbouwen. Bij ons zie je vooral veel vierkante meters met hetzelfde staan. Hier zag je gewoon 50 bij 50 meter het zelfde verbouwt worden en dan stond er naast ineens weer iets anders.

Een van de stops was ook bij een boerenfamilie. Hier zie je hoe de traditionele boerenfamilies nu nog steeds wonen en leven. De stad is al een hele andere manier als de onze... maar dit is weer heel anders. Er wordt hier voor elkaar gezorgd en in de basis gaat men er vanuit dat je met de familie in een huis woont. Tenzij een van de kinderen heeft kunnen leren en daarmee een baan heeft kunnen krijgen. Dan gaat deze een eigen appartement en/of huis kopen. Alleen in de vele gevallen gebeurt dit niet.

Vanmiddag en vanavond stond in het teken van kookles. Eerst gingen we naar de lokale markt om een aantal producten te kopen die we nodig hadden. Dit was echt een lokale markt zoals we al eerder hadden gezien in Beijing. Alleen hier was ook de mogelijkheid om het vlees te kopen dat nog leefde. Als je dan een uurtje later terug kwam kon je het gevild ophalen. We zagen echt werkelijk van alles. Ganzen, eenden, konijnen, honden en katten. Wij kunnen het ons niet voorstellen en het is redelijk bizar om te zien en mee te maken.

Na een bezoek aan de lokale markt was het tijd om te gaan koken.

- Gong Bao Chicken ( Kip met groeten en noten)

- Aubergine met knoflook en Chili pasta

- Stoom Dumplings met varken en groente

Het leuke is dat alle 3 de gerechten we de afgelopen dagen een of meerdere keren hebben gegeten. Dus dit was goed om het te kunnen vergelijken.

Onze lerares was vooral van het luisteren en dan gewoon doen. Nog al op een manier zoals ik inschat dat een generaal het deed. Ze was erg streng. We kregen een groot hakmes om alle gerecht voor te bereiden. Daarna gingen we alle gerechten stap voor stap bereiden. Ze liet hier de verschillende stappen en technieken zien die nodig waren. We konden er wel het een en ander van leren. Nadat we alles hadden gemaakt mochten we het zelf proeven en opeten. Het was heerlijk! Het leuke was ook dat er herkenning was van de smaak. De smaak was na genoeg gelijk aan de smaak zoals wij hem eerder hadden geproefd.

Na het eten zijn we nog een drankje gaan drinken in het restaurant waar we gisteren hadden gegeten. Het was er gisteren gezellig, dus waarom vandaag ook niet. Aangekomen zagen we dat Jochen hier een hapje zat te eten. We zijn bij hem aangeschoven en hebben met elkaar een lekker drankje gedronken.

Na het drankje hebben we met zn 2-en nog even een rondje gelopen door de winkelstraatjes van Yangshuo. Het was een plaatsje waar we van te voren niet zo veel van hadden verwacht. Een plek waar het weer niet erg mee zat en hierdoor een aantal dingen in het water leken te vallen. Dat was echter niet zo door het inspringen van Jochen en de gezelligheid die we hadden met een aantal groepsgenoten.

Morgen wordt vooral een reisdag. Morgen wordt tevens ook onze laatse dag op het vaste land van China.

Reacties

Reacties

pauline

Het klinkt weer heerlijk, behalve die levende beesten dan.
Niet te lang over nadenken, is het gewone leven in China, andere gewoontes.
Xxx

Helern

Nou klinkt heel leuk allemaal. Jammer van t weer maar dat mag de pret niet lukken. Leuk om te lezen allemaal. Veel plezier nog!

Heleen

Foute naam bij bovenstaand

Coby en jaap

Weer een hele belevenis deze dagen goed eten en een lekker biertje. Valt mee he best te doen weer vele mooie bestuur gezien
Ik hoop alleen dat het weer wat beter word nou dikke knuffel van ons en tot morgen

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!